2018. április 22., vasárnap

Amerikai sajtos tészta - Mac and cheese


Hozzávalók:
  • 500 g durumtészta
  • 450 g cheddar sajt 
  • 6 dl tej
  • 4 ek vaj
  • 4 ek finomliszt
  • Himalája só
  • bors
  • 1,5 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál tabasco szósz (füstölt ízű)
Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzöm. A vízhez teszek 1 evőkanál olajat is, hogy ne ragadjon össze a tészta. Én kagylótésztát használok ehhez, mivel ebbe szépen beleül a szósz.
Míg fő a tészta, elkészítem a sajtos szószt. 

A vajat egy nagyobb lábosban megolvasztom, hozzáadom a lisztet és simára keverem. Folyamatos keverés mellett fokozatosan adom hozzá a tejet. Mikor elkezd sűrűsödni, jöhet bele a só, a bors ízlés szerint, majd a mustár és a tabasco szósz. Végül beleteszem a kockára vágott cheddar sajtot is, és addig kevergetem a szószt, míg fel nem olvad benne a sajt.

Mikor al dantere megfőtt a tészta, leszűröm (soha nem szabad vízzel leöblíteni a tésztát), és beleteszem egy tepsibe. A tésztára öntöm a szószt és jó alaposan összekeverem. Légkeveréses sütőben 180 fokon összesütöm, és melegen tálalom.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések