2018. július 19., csütörtök

Sajtos érme


Hozzávalók: 

Tészta:
-30 dkg liszt
-15 dkg vaj vagy margarin
- fél cs. sütőpor
- 1 dl tej
- só ízlés szerint

Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 0.5 kk pirospaprika
- ízlés szerint só


Elkészítés:
 
A lisztben elkeverem a sót, sütőport, majd a vajjal/margarinnal összemorzsolom. Hozzáadom a tejet és összegyúrom. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adunk még hozzá. Amíg elkészítem a sajtkrémet, addig hűtőbe teszem. A krémhez a puha vajban elkeverem a sajtot, paprikát és kevés sót (óvatosan, mert a sajt is sós!). A tésztát két részre osztom. Az egyiket enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom és egyenletesen rákenem a sajtos krém felét, majd szorosan feltekerem. Folpackba csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe teszem. A másik tésztát is így készítem el. A kész rudakat kisujjnyi vastagra szelem és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütöm (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!). Dobozban tárolva akár egy hétig is friss, finom, puha marad. Érdemes dupla adagot készíteni.

Nagy Évi receptje, köszönet érte! 🙏

2 megjegyzés:

  1. Kedves Aranykezek, Ági, Judit !Nagyon köszönöm a pontos receptet, az ötletet. Nagyon jól sikerült, pont mint a képen :-) Szeretettel: Zsuzsa

    VálaszTörlés
  2. Kedves Zsuzsa! Örülök, hogy tetszett a recept, ízlett a sajtos érme! Válogass a receptjeink között, mindegyik kipróbált, többször elkészített.
    Szeretettel, Judit

    VálaszTörlés

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések