2018. augusztus 9., csütörtök

Gazpacho

Hozzávalók:
  • 3 db paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 1 db kápia paprika
  • 1 lilahagyma
  • 1 újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • 2 szál zeller levéllel együtt
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 ek olíva olaj
  • bors
  • 0,5 l paradicsomlé
Elkészítés:

Ez egy nagyon könnyen elkészíthető nyári leves. Az uborkát meghámozom, nagyobb darabokra vágom. A paradicsom héját leszedem, úgy hogy pár pillanatra forró vízbe teszem (ezután könnyen lejön a héja).  Minden hozzávaló megmosva, pucolva, aprítva bekerül egy turmixba, felöntöm még paradicsomlével és  sima állagúra turmixolom.
Pár órára hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön és az ízek alaposan összeérjenek.
Pirított kenyérkékkel (pl. Bake rolls, Bruschetta) tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések