Hozzávalók:
Tésztához:
- 75 dkg liszt
- 4 dkg élesztő
- 7,5 dkg vaj
- 4 ek borecet vagy almaecet
- 3 mk só
- bors
- 3,5 dl tej
- pici cukor
- 13 dkg pirított tökmag
- 10 dkg pirított napraforgómag
- 7 dkg pirított lenmag
- 20 dkg vaj
- só
- bors
- tejföl
- füstölt sajt
Langyos helyen fél óra pihentetés után vékonyra (kb fél cm) kinyújtom és megkenem a "töpörtős" kencével. Ehhez a tökmagot, a napraforgómagot és a lenmagot megpirítom, majd összedarálom. Ezt belekeverem az olvasztott vajba, és ízesítem sóval, borssal. A sót ne sajnáld bele!
A bekent tésztát felgurigázom, a rúd két végét egymásra hajtom (harmadolom) és langyos helyen fél órát pihentetem.
Fél óra elteltével a tésztát ismét vékonyra kinyújtom, feltekerem, széleit egymásra hajtom (újra harmadolom), majd ismét pihentetem fél órát.
Fél óra múlva a tésztát kb 2 cm vastagságúra kinyújtom, tejföllel megkenem és késsel rácsosra bevagdosom. Ezután kiszaggatom, reszelt sajttal megszórom. A tepsibe helyezett pogikat még fél órát pihentetem. 180 fokra (légkeverés) előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Vigyázni kell, hogy ne száradjon ki a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése