2018. augusztus 31., péntek

Gesztenyés krémes

Hozzávalók:
    tészta: 
- 50 dkg gesztenyemassza 
- 25 dkg tojás nélküli darált keksz
- 5 dkg olvasztott margarin
- 5 ek tej
- 1 rumaroma

  krém:
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 2 dl tejföl
- 4 dl Hulala v. Meggle tejszín

Elkészítés:
A kekszet ledaráljuk és hozzáadjuk az olvasztott gesztenyemasszát és a tészta többi hozzávalóit. Jól összedolgozzuk és egy tortaforma vagy tepsi aljára egyenletesen belenyomkodjuk. 
A krémhez a pudingokat 4 ek cukorral a tejben megfőzzük. Kihűlés után belekeverjük a tejfölt. Közben felverjük a tejszínt, belőle egy keveset adhatunk a már elkészült krémhez. A pudingos krémet rásimítjuk a tésztára, erre a tejszínhabot, Tetejére reszelhetünk gesztenyemasszát vagy csurgathatunk rá olvasztott csokoládét is. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Nagyon finom és szép sütemény.

Köszönet a receptért Nagy Évinek! 💗🎂

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések