Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csésze rizs
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 4 ek liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- só, bors, olaj
Elkészítés:
A
hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát majd a
felszeletelt gombát. Megsózzuk, majd puhára pároljuk. A rizst megfőzzük. A
tejből, vajból, liszttel, sóval borssal besamelt készítünk. Egy tűzálló
tálat vagy tepsit kivajazunk. Aljára terítjük a rizst, rásimítjuk a
gombát majd leöntjük a besamel mártással. Tetejére reszeljük a sajtot.
Forró sütőben sütjük míg tetején a sajt aranybarnára nem pirul. Kovászos
uborkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése