2018. október 11., csütörtök

Rakott gomba

Hozzávalók:

- 40 dkg csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 csésze rizs
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 4 ek liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- só, bors, olaj

Elkészítés:

A hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a  pirospaprikát majd a felszeletelt gombát. Megsózzuk, majd puhára pároljuk. A rizst megfőzzük. A tejből, vajból, liszttel, sóval borssal besamelt készítünk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kivajazunk. Aljára terítjük a rizst, rásimítjuk a gombát majd leöntjük a besamel mártással. Tetejére reszeljük a sajtot. Forró sütőben sütjük míg tetején a sajt aranybarnára nem pirul. Kovászos uborkával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések