2018. október 18., csütörtök

Töltött paprika

Hozzávalók: 

- 5 db zöldpaprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek zabpehely
- 3 ek rizs
- 1/2 l paradicsomlé
- 1 kk ételízesítő
- 2 ek liszt
- olaj
- 1 kk őrölt pirospaprika
- ízlés szerint só, őrölt bors, cukor

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, a csumáját kiszedem. A zabpelyhet forrásban lévő vízzel leforrázom és néhány percre félreteszem. A rizst megmosom, hozzáadom az apróra vágott hagymát,  megduzzadt zabpelyhet, sót, borsot, ételízesítőt. Jól összekeverem, majd a paprikákba töltöm. 
Kevés olajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a pirospaprikát és  felöntöm a paradicsomlével. Ugyanannyi vizet teszek hozzá. Ízlés szerint sózom, cukrozom, majd belerakom a töltött paprikákat. Puhára főzöm. 
 
Köszönet Nagy Évinek a receptért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések