Hozzávalók:
- 5 db zöldpaprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek zabpehely
- 3 ek rizs
- 1/2 l paradicsomlé
- 1 kk ételízesítő
- 2 ek liszt
- olaj
- 1 kk őrölt pirospaprika
- ízlés szerint só, őrölt bors, cukor
Elkészítés:
A
paprikákat megmosom, a csumáját kiszedem. A zabpelyhet forrásban lévő
vízzel leforrázom és néhány percre félreteszem. A rizst megmosom,
hozzáadom az apróra vágott hagymát, megduzzadt zabpelyhet, sót, borsot,
ételízesítőt. Jól összekeverem, majd a paprikákba töltöm.
Kevés
olajon megpirítom a lisztet, hozzáadom a pirospaprikát és felöntöm a
paradicsomlével. Ugyanannyi vizet teszek hozzá. Ízlés szerint sózom,
cukrozom, majd belerakom a töltött paprikákat. Puhára főzöm.
Köszönet Nagy Évinek a receptért!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése