2018. október 23., kedd

Pirított krumplis gombóc párolt savanyú káposztával

Hozzávalók:

- 1 kg burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 csapott kk só
- 2 ek olaj
- 1 kg savanyú káposzta

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzöm és még forrón összetöröm. Rászórom a lisztet, a sót és az olajat. Pár percig állni hagyom, majd simára gyúrom. Hosszúkás gombócokat formázok belőle és sós vízben kifőzőm. Hagyom hűlni, majd összevágom és kevés olajban megpirítom. A savanyú káposztát lecsorgatom, és olajon megpárolom. 
 
Köszönet a receptért Nagy Évinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések