- 1 db sütőtök
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi vaj
- 2 db burgonya
- 2 db zöldségleveskocka
- só
- bors
- szerecsendió
- 2,5 dl főzőtejszín
- tökmag
- tökmagolaj
Először is megsütöm a sütőtököt: kettévágom, kikaparom a magját és 200 C fokon kb. egy óra alatt megsütöm. Én mindig megsütöm a tököt a sütőtökrém leveshez, mert így sokkal finomabb, édesebb lesz az íze. És pár szeletet mindig elcsenek, amit megeszek, miután megsült. :-)
Közben vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, hozzáadom a felkockázott krumplit, majd felöntöm vízzel és ízesítem a zöldségleveskockával, sóval, borssal és szerecsendióval.
Mikor megfőtt a burgonya, hozzáadom a sütőtök kikapart húsát és a tejszínt, majd botmixerrel pürésítem.
Tálaláskor adom hozzá a szárazon megpirított tökmagot és csorgatok rá egy kis tökmagolajat.
Növényi tejszínnel könnyedén vegánosítható a recept.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése