2018. november 29., csütörtök

Aszaltparadicsomos, rozmaringos bulgur fetával töltött sült paprikával


Hozzávalók a bulgurhoz:
  • 1 bögre bulgur
  • 6 db aszalt paradicsom 
  • friss rozmaring
  • olíva olaj
Sült paprikához:
  • 6 db kápia paprika
  • feta sajt
  • olíva olaj 
Érdemes a paprika sütésével kezdeni az étel elkészítését, mivel a bulgur gyorsan megfő, mialatt a paprika sül.
Szóval a paprika: roppant egyszerűen elkészíthető. Kiszedem a csumáját és megtöltöm a csíkokra vágott fetával. Nem kell sózni, ízesíteni, a fetától kellőképpen sós lesz. Egy hőálló tálba helyezem a megtöltött paprikákat, öntök rá olíva olajat, és alufólia alatt kb. 45 perc alatt 180 fokon készre sütöm.

A bulgurt és az apróra vágott aszalt paradicsomot - én nem olajban eltett aszalt paradicsomot használok - kevés olíva olajon átforgatom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel. Sóval ízesítem, és hagyom főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult - gyorsan elkészül-, hozzáadom az apróra vágott friss rozmaring leveleket, és fedő alatt hagyom állni a bulgurt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések