2012. február 12., vasárnap

Cukkinis-padlizsános-cottage cheese-es tészta

Hozzávalók:
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 padlizsán
  • 3-4 szál újhagyma vagy ugyanilyen mennyiségnek megfelelő póréhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 üveg vörös pesto
  • 1 doboz cottage cheese
  • 3 evőkanálnyi kisebb darabokra aprított olajbogyó
  • só, bors ízlés szerint
  • friss bazsalikom
  • 500 g linguine tészta
  • parmezán sajt
Elkészítés:

Először is felteszem a vizet forrni és kifőzöm a tésztát. Ezalatt az idő alatt elkészül tésztára való is.
Kevés olívaolajon megpárolom a vékony karikákra szeletelt hagymát, majd hozzáadom az apró kockákra vágott padlizsánt, cukkinit és paradicsomot. A paradicsomot is héj nélkül teszem bele (egy perc forró vízben, és könnyedén lehúzható a héja). Ha kevés az időm, illetve télen, mikor nem igazán édes a paradicsom, egy konzervparadicsom is kiválóan megteszi. 
Megsózom és teszek rá frissen őrölt borsot is.
Kicsit hagyom együtt párolódni a zöldségeket, majd hozzáteszem a pestot. Aztán jöhet a cottage cheese és az olajbogyó is. A friss bazsalikomot csak a legvégén teszem hozzá.
Végül összekeverem a leszűrt tésztával. Tálaláskor a tetejét megszórom parmezánnal.
Gyorsan elkészíthető és roppant finom!



Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések