2012. február 29., szerda

Mákos guba

Hozzávalók:
  • 10 db vajas kifli
  • tej
  • nádcukor / méz
  • 1 vaníliás cukor
  • 6 ek. mák
  • 1 ek. vaj
  • 1 vanília pudingpor




Elkészítés:
A felkarikázott kifliket leöntöm 7 dl forró, cukrozott (4 ek. cukor vagy méz,valamint 1 vaníliás cukor) tejjel. Ezt a mennyiségű tejet a kifli teljesen felszívja, így nem kell lecsepegtetni.
Egy evőkanál vajat megolvasztok, erre teszem rá a tejes kiflit és a cukrozott, darált mákot. A 6 ek. mákhoz 3 evőkanálnyi nádcukrot darálok. Jó alaposan összekeverem, melegítem, kicsit meg is pirítom.
Míg összesül a mákos guba, elkészítem a vanília öntetet. Gyakorlatilag vanília pudingot főzök 7-8 dl tejjel, 2 ek vajjal és 4 ek. cukorral. A vajtól lesz krémes állagú az öntet.
Gyorsan elkészül, és szerintem isteni! Ebéd utáni édességnek szántam, de mivel korán elkészült, reggeli lett belőle. :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések