2012. február 19., vasárnap

Farsangi fánk


A rémhírek ellenére nagyon egyszerű ez a sütemény. Még a gyakorlatlan kezeknek is sikerülni fog, csak hozzá kell fogni! :)

Hozzávalók:
- 1 kg tönkölybúza liszt /fehér!/
- 6-7 dl tej
- 2 cs élesztő/granulátum/
- 4 ek nádcukor
- só
- 1 narancs reszelt héja
- 7 dkg vaj
- rum aroma /izlés szerint/

Elkészítése:

Én az összes alapanyagot kenyérsütőgépbe teszem. A dagasztás programra állitom. Keleszteni már egy tálban szoktam. Ami közel 1 óra. Fontos betartani a jó minőség érdekében. Az illatos megkelt tésztát belisztezem, és kiborítom az asztalra. Tilos nyujtani, csak kézzel kihúzgálom kissé. Lisztbe mártott szaggatóval kiformázom, letakarom és további tizenöt percet várok. A sok ráfordított idő kamatozni fog. Bő, meleg, de nem forró oliva olajban kisütöm. Én a tészta felső oldalát teszem az olajba, és rögtön ráhelyezem a fedőt. Ez fontos művelet. Pár perc után megfordítom, de már nem rakom vissza a fedőt .Ezáltal emelkedik meg a tészta, így lesz szalagos. Fahéjjas szilvalekvárral, baracklekvárral kínálom. A család kedvence.Ha farsang akkor fánk.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések