Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- fél l tej
- só, frissen őrölt bors
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 rúd gabonakolbász
- 30-40 dkg gomba
- 20 dkg füstölt sajt
- 1 csokor újhagyma vagy ennek megfelelő mennyiségű póréhagyma
- 1 üveg (350 g) ajvár
- tejföl
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, felkarikázom és felteszem főni a tejben. Annyi vizet még adok a tejhez, hogy ellepje a krumplit. Adok hozzá sót, borsot és beleteszem a zúzott fokhagymákat is. Legalább félpuhára főzöm.
Közben olívaolajon megdinsztelem a felkarikázott újhagymát. Hozzáadom a megtisztított és felszeletelt gombát, amit meg is sózok. Miután a gomba is megpárolódott, hozzáadom a gabonakolbászt és pár perc alatt összepárolom őket. Ezután jön bele az ajvár és a füstölt sajt fele.
Egy kivajazott tepsibe ezt jó alaposan összekeverem a leszűrt krumplival, és a tetejére rászórom a maradék füstölt sajtot. Kb. fél óra alatt készre sütöm.
Tálaláskor jó sok tejfölt teszek rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése