2012. február 13., hétfő

Gabonakolbászos-ajváros krumpli

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • fél l tej
  • só, frissen őrölt bors
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 rúd gabonakolbász
  • 30-40 dkg gomba
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 csokor újhagyma vagy ennek megfelelő mennyiségű póréhagyma
  • 1  üveg (350 g) ajvár
  • tejföl



Elkészítés:

A krumplit meghámozom, felkarikázom és felteszem főni a tejben. Annyi vizet még adok a tejhez, hogy ellepje a krumplit. Adok hozzá sót, borsot és beleteszem a zúzott fokhagymákat is. Legalább félpuhára főzöm.
Közben olívaolajon megdinsztelem a felkarikázott újhagymát. Hozzáadom a megtisztított és felszeletelt gombát, amit meg is sózok. Miután a gomba is megpárolódott, hozzáadom a gabonakolbászt és pár perc alatt összepárolom őket. Ezután jön bele az ajvár és a füstölt sajt fele. 
Egy kivajazott tepsibe ezt jó alaposan összekeverem a leszűrt krumplival, és a tetejére rászórom a maradék füstölt sajtot. Kb. fél óra alatt készre sütöm.
Tálaláskor jó sok tejfölt teszek rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések