2017. március 17., péntek

Gyors olaszos tészta

Hozzávalók:

  • 500 g spenótos tészta
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 8-10 db aszalt paradicsom
  • peszto szósz
  • friss bazsalikom 
  • só és bors ízlés szerint
A tésztát felteszem forró, lobogó vízbe főni, és míg puhára fő, összeállítom a feltétet.
Olívaolajban a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat átpirítom, majd hozzáadom a felszeletelt aszalt paradicsomot. Átforgatom és hagyom, hogy magába szívja  az olívaolajat, mivel én nem az olajban eltett szárított paradicsomot használom. Majd jön rá a vörös peszto (biztosan finom más fajtával is). Ízlés szerint lehet sózni, borsozni. 
A legvégén kerül kerül a friss, felaprított bazsalikom.
A tészta leszűrése után alaposan összekeverem az összeállított szósszal, és már tálalható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések