- 500 g spenótos tészta
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 8-10 db aszalt paradicsom
- peszto szósz
- friss bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
A tésztát felteszem forró, lobogó vízbe főni, és míg puhára fő, összeállítom a feltétet.
Olívaolajban a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymákat átpirítom, majd hozzáadom a felszeletelt aszalt paradicsomot. Átforgatom és hagyom, hogy magába szívja az olívaolajat, mivel én nem az olajban eltett szárított paradicsomot használom. Majd jön rá a vörös peszto (biztosan finom más fajtával is). Ízlés szerint lehet sózni, borsozni.
A legvégén kerül kerül a friss, felaprított bazsalikom.
A tészta leszűrése után alaposan összekeverem az összeállított szósszal, és már tálalható is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése