2017. március 21., kedd

Narancsos mákos guba


Gyors vendégváró édesség, amit látványosan szervírozhatsz fagylalt kehelyben.
Hozzávalók :
  • 1/2 dl kókuszolaj
  • 1.5 l kókusztej /vagy bármilyen tej/
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl friss narancslé
  • 6 db szikkadt kifli
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancsból nyert reszelt narancshéj
  • 2 cs. vanília ízű pudingpor
  • 9 ek nádcukor /ízlés szerint

  • Elkészítés :
  • 5 dl  “tejet” felforralunk a kókuszolajjal, vaníliás cukorral és 1 ek cukorral, majd hozzáadjuk a narancslevet.
  • Levesszük a tűzről, és leöntjük vele a felkarikázott kifliket. Megvárjuk, amíg felszívja.
  • A mákot elkeverjük a porcukorral és a reszelt narancshéjjal, majd a kiflikre szórjuk, óvatosan összerázzuk.
  • A pudingport előírás szerint megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk, ezután kissé hűlni hagyjuk, néha megkeverjük.
  • Ezután rétegezve poharakba töltjük, narancs szelettel, pirított mandulával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések