2017. március 28., kedd

Medvehagymás "sajtos" pogácsa







A tavasz első igazi zöldsége a medvehagyma. Ne hagyd ki. A piacon, a zöldségeseknél már beszerezhető. Kedvcsinálónak egy bevált receptet ajánlok figyelmetekbe.







Hozzávaló:

     50 dkg világos tönkölybúzaliszt
25 dkg bio margarin
2,5 dl növényi  joghurt
20 levél medvehagyma
1 evőkanál nádcukor
só ízlés szerint
5 dkg élesztő
1/2 cs sütőpor
10 dkg reszelt növényisajt

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos joghurtban a cukorral felfuttatjuk. A tönkölylisztet a biomargarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt,a sütőport, és a sót. A tésztát jól dolgozzuk ki, amit fél órát pihentetünk, kelesztjük.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, és a reszelt növényi sajtot. Az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Ezután ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk, majd még 10 perc pihentetés után, 190 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
Az eredmény fenomenálisan finom, puha, omlós.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések