2017. március 19., vasárnap

Vegán ricotta


Az elkészítése rendkívül egyszerű. Viszont nagyszerű azoknak akik tejterméket nem fogyasztanak.

Recept:
1 liter szójatej
4 evőkanál almaecet, vagy citromlé


 Edényünkben tegyük fel a szójatejet,  és forraljuk. Amikor elég meleg  tegyük takarékra.
Adjunk hozzá kanalanként ecetet, amitől felhabzik a tej és szétválnak a komponensek. Tíz perc alatt végbemegy a folyamat, addig időnként keverjük meg a tejet.
Egy szűrőt béleljünk ki egy laza szövésű anyaggal (lehet laza szövésű konyharuha), és öntsük bele a tejet. 15 percig hagyjuk csöpögni.
Ezután kössük össze az anyag sarkait, tegyük a csomagot egy fakanálra, és lógassuk egy tál felett. Egy óra alatt összetömörödik, és a kapott növényi túrót ugyanúgy használhatjuk, mint a tehéntúrót.
 Hűtőszekrényben 7-10 napig áll el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések