Recept:
1 liter szójatej
4 evőkanál almaecet, vagy citromlé
Edényünkben tegyük fel a szójatejet, és forraljuk. Amikor elég meleg tegyük takarékra.
Adjunk hozzá kanalanként ecetet, amitől felhabzik a tej és szétválnak a komponensek. Tíz perc alatt végbemegy a folyamat, addig időnként keverjük meg a tejet.
Egy szűrőt béleljünk ki egy laza szövésű anyaggal (lehet laza szövésű konyharuha), és öntsük bele a tejet. 15 percig hagyjuk csöpögni.
Ezután kössük össze az anyag sarkait, tegyük a csomagot egy fakanálra, és lógassuk egy tál felett. Egy óra alatt összetömörödik, és a kapott növényi túrót ugyanúgy használhatjuk, mint a tehéntúrót. Hűtőszekrényben 7-10 napig áll el.
4 evőkanál almaecet, vagy citromlé
Edényünkben tegyük fel a szójatejet, és forraljuk. Amikor elég meleg tegyük takarékra.
Adjunk hozzá kanalanként ecetet, amitől felhabzik a tej és szétválnak a komponensek. Tíz perc alatt végbemegy a folyamat, addig időnként keverjük meg a tejet.
Egy szűrőt béleljünk ki egy laza szövésű anyaggal (lehet laza szövésű konyharuha), és öntsük bele a tejet. 15 percig hagyjuk csöpögni.
Ezután kössük össze az anyag sarkait, tegyük a csomagot egy fakanálra, és lógassuk egy tál felett. Egy óra alatt összetömörödik, és a kapott növényi túrót ugyanúgy használhatjuk, mint a tehéntúrót. Hűtőszekrényben 7-10 napig áll el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése