- 1 karfiol, rózsáira szedve
- Thai red curry szósz
- fél kg édesburgonya
- 3-4 szál sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 fokhagyma gerezd
- Himalája só
- bors
- vegeta (Reform)
- 300 ml főzőtejszín
- kókuszolaj
- friss citrom leve
Az apróra felvágott vöröshagymát kókuszolajon megdinsztelem, majd hozzáteszem a préselt fokhagymát is. Erre teszem rá a rózsáira szedett karfiolt, a pici darabokra felvágott édesburgonyát és a karikára vágott sárgarépát. Ízlés szerint javaslom fűszerezni sóval, borssal, vegetával (ami mindenféle adalékanyagtól mentes legyen), valamint a Thai red curry szósszal. Majd felöntöm vízzel és megfőzöm. Mikor megfőttek a zöldségek - én úgy szeretem, ha picit még roppanós a répa -, beleteszem a főzőtejszínt, és összemelegítem a levessel. Tálaláskor javaslom beletenni a citromlevet, nagyon kellemes savanykás íze lesz tőle az ételnek.
Egy nagggyon jó házibuliban ettem először ilyen levest, akkor még nem én készítettem. :-) Nyár volt, bográcsban készült!
![]() |
Thai red curry szósz - a leves lelke |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése