Amikor nehezen sikerül ráhangolódni a szürke hétköznapokra, akkor kényeztesd magad finom falatokkal. Ez a torta óriási sikert aratott. Nem csak elegáns desszert, az ízkombinációja is egyedi.
Hozzávalók, az alap tésztához:
1 1/2 csésze mandulaliszt
1 csésze pirított, durvára vágott mogyoró
1 csésze zabpehely / közepes méretű/
1/2 csésze kókuszolaj
1 narancs leve, héja
pici só
Trüffelkrém:
2 csésze csokoládé csepp, amit sütni is lehet, vagy reszelt keserű csokoládé
1 csésze kókuszkrém /coconut cream, Biocity online áruház/
1/4 csésze kókuszolaj
rumaroma, ízlés szerint
1/2 narancs leve
Tetejére:
pirított mogyoró
A tészta hozzávalóit összekevertem és egy kapcsos formába belenyomkodtam. 10 percig sütöttem 180°C fokon, és hagytam kihűlni. A kókuszkrémet, a kókuszolajat,a rumaromát, és a narancs levét felforrósítottam, és hozzákevertem gyors mozdulatokkal a csokihoz. Mind ezt addig tettem, míg homogén krémes állaga lett. kihűlés után a tortaalapba öntöttem. A hűtőben hagytam megdermedni 1 órát. Én pirított mogyoróval díszítettem. Legközelebb, ha több időm lesz akkor, kandírozott naracsot készítek a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése