2018. január 4., csütörtök

Trüffeltorta - gluténmentesen, vegánosítva



Amikor nehezen sikerül ráhangolódni  a szürke hétköznapokra, akkor kényeztesd magad finom falatokkal. Ez a torta óriási sikert aratott. Nem csak elegáns desszert, az ízkombinációja is egyedi.

Hozzávalók, az alap tésztához:

1 1/2 csésze mandulaliszt
1 csésze pirított, durvára vágott mogyoró
1 csésze zabpehely / közepes méretű/
1/2 csésze kókuszolaj
1 narancs leve, héja
pici só

Trüffelkrém:
 
2 csésze csokoládé csepp,  amit sütni is lehet, vagy reszelt keserű csokoládé
1 csésze kókuszkrém /coconut cream, Biocity online áruház/
1/4 csésze kókuszolaj
rumaroma, ízlés szerint
1/2  narancs leve

Tetejére:
pirított mogyoró

A tészta hozzávalóit összekevertem és egy kapcsos formába belenyomkodtam. 10 percig sütöttem 180°C fokon, és hagytam kihűlni. A kókuszkrémet, a kókuszolajat,a rumaromát, és a narancs levét felforrósítottam, és hozzákevertem gyors mozdulatokkal a csokihoz. Mind ezt addig tettem, míg homogén krémes állaga lett. kihűlés után a tortaalapba öntöttem. A hűtőben hagytam megdermedni 1 órát. Én pirított mogyoróval díszítettem. Legközelebb, ha több időm lesz akkor, kandírozott naracsot készítek a tetejére.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések