- 1 kg alma
- 4 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 mk fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek méz
- 35 dkg rétesliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dl tej
- pici só
- 1/2 l tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az
almákat megmosom, lehámozom és kis kockákra vágom. A cukrot
karamellizálom , majd hozzáöntöm az almát és a fahéjat. Addig
dinsztelem, amíg a cukor teljesen összekeveredik az almával.
Félreteszem.
A tejből, pudingporból, cukorból pudingot készítek.
A tepsi alját sütőpapírral kibélelem és belesimítom az almákat, majd
ráöntöm a kész pudingot. A tészta hozzávalóit alaposan kikeverem és ráöntöm a pudingos almára. Előmelegített sütőben megsütöm.
És igen, ez egy fordított süti, a tészta van felül.
Mivel a méz megbarnítja a tésztát, érdemes tűpróbát csinálni, nehogy
nyersen vegyük ki a tésztát. Mikor kész, a sütit egy lemezre borítom és
még melegen lehúzom róla a sütőpapírt. Kihűlés után szeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése