2018. november 8., csütörtök

Almás-mézes süti

Hozzávalók: 

- 1 kg alma
- 4 ek cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj 
- 1 mk fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- 3 ek méz
- 35 dkg rétesliszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1/2 cs sütőpor
- 2 dl tej
- pici só

- 1/2 l tej
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Az almákat megmosom, lehámozom és kis kockákra vágom. A cukrot karamellizálom , majd hozzáöntöm az almát és a fahéjat. Addig dinsztelem, amíg a cukor teljesen összekeveredik az almával. Félreteszem.
A tejből, pudingporból, cukorból pudingot készítek.
A tepsi alját sütőpapírral kibélelem és belesimítom az almákat, majd ráöntöm a kész pudingot. A tészta hozzávalóit alaposan kikeverem és ráöntöm a pudingos almára. Előmelegített sütőben megsütöm. És igen, ez egy fordított süti, a tészta van felül.
Mivel a méz megbarnítja a tésztát, érdemes tűpróbát csinálni, nehogy nyersen vegyük ki a tésztát. Mikor kész, a sütit egy lemezre borítom és még melegen lehúzom róla a sütőpapírt. Kihűlés után szeletelem.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések