2013. március 11., hétfő

Laskagombás-zöldbabos-füstölt sajtos pörkölt tarhonyával



Hozzávalók:
  • 30 dkg laskagomba
  • 30 dkg sárgahüvelyű zöldbab
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • kevés olaj
  • Himalája só
  • vegeta
  • frissen őrölt bors és kömény
  • fél paprika és paradicsom
  • pirospaprika
  • tejföl és 1 púpos ek. liszt
  • tojásmentes tarhonya
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, és már jöhet is rá a megtisztított és csíkokra vágott (tépkedett) laskagomba és a zöldbab. Sózom, borsozom, szórok rá vegetát (olyat, amiben nincs ízfokozó és tartósítószer), a paprikát és a paradicsomot is beleteszem, és együtt dinsztelem a zöldségeket kb. 15 percig. Ezután jöhet rá a pirospaprika, jól összekeverem, majd jöhet rá egy kis víz. Miután puhára főtt, tejföllel és a liszttel behabarom. Amikor egyet rottyant, már le is zárom. És ekkor jön bele a kockákra vágott füstölt sajt, nehogy szétolvadjon. Én a Cserpes Sajtműhely füstölt-fonott sajtját használom, ez nagyon finom, csak ajánlani tudom.
Míg fő a pörkölt, elkészítem a köretet: kevés olajon megpirítom a tarhonyát, míg halványbarna színt nem kap. Majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózom és puhára főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések