2017. augusztus 10., csütörtök

Brokkolis burgonyapüré rakottas



Nem nagy ördöngősség, igaz nem a leggyorsabban elkészíthető étel. Igazi szemet gyönyörködtető finomság,akár karfiollal is helyettesíthető.Önmagában könnyű, de  mégis laktató fogás lehet nagyobb társaságnak is. Kedvelem, mert télen - nyáron elkészíthető.Változtass bátran a jól megszokott rakottkrumpli-recepteden.

Hozzávalók:

10 db nagyobb méretű burgonya
1/2 liter rizstej
10 dkg növényi vaj
1 nagyobb brokkoli
bio ételízesítő
só, fehérbors
1-2 kanál zsemlemorzsa
15-20 dkg reszelt növényi sajt (pl: violife füstölt sajt)

Elkészítése:
A meghámozott burgonyát puhára főzzük, és pürésítjük a langyos “tejjel és vajjal”. A brokkolit szintén előfőzzük a fűszeres vízben.Leszűrjük.
Egy sütőtálat kivajazunk,és morzsázzuk. Elsőként a burgonyapürét kanalazzuk a tálba, majd brokkoli következik, és betakarjuk a maradék krémes burgonyával.
A tetejét bőségesen szórjuk meg a kedvenc sajtunkkal, akár diódarabkákat csempészhetünk a sajt alá,ettől lesz igazán lenyűgöző.A legvégén 2.5 dl rizstejszínnel meglocsoljuk. A végső ízhatás isteni finom. Előmelegített sütőben 200 fokon aranyszínűre süssük meg.
Kis étkűeknek tökéletes főétel,viszont köretként is igencsak étvágygerjesztő. Egy tálka almás céklasalátával az egekbe repít. :)
Opció:Az elmúlt alkalommal pici kockákra vágtam a szejtánt, és fűszeres , fokhagymás kókuszolajban ropogósra sütöttem . Ez került a sajt alá. Osztatlan sikert aratott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések