Nem nagy ördöngősség, igaz nem a leggyorsabban elkészíthető étel. Igazi szemet gyönyörködtető finomság,akár karfiollal is helyettesíthető.Önmagában könnyű, de mégis laktató fogás lehet nagyobb társaságnak is. Kedvelem, mert télen - nyáron elkészíthető.Változtass bátran a jól megszokott rakottkrumpli-recepteden.
Hozzávalók:
10 db nagyobb méretű burgonya
1/2 liter rizstej
10 dkg növényi vaj
1 nagyobb brokkoli
bio ételízesítő
só, fehérbors
1-2 kanál zsemlemorzsa
15-20 dkg reszelt növényi sajt (pl: violife füstölt sajt)
Elkészítése:
A meghámozott burgonyát puhára főzzük, és pürésítjük a langyos “tejjel és vajjal”. A brokkolit szintén előfőzzük a fűszeres vízben.Leszűrjük.
Egy sütőtálat kivajazunk,és morzsázzuk. Elsőként a burgonyapürét kanalazzuk a tálba, majd brokkoli következik, és betakarjuk a maradék krémes burgonyával.
A tetejét bőségesen szórjuk meg a kedvenc sajtunkkal, akár diódarabkákat csempészhetünk a sajt alá,ettől lesz igazán lenyűgöző.A legvégén 2.5 dl rizstejszínnel meglocsoljuk. A végső ízhatás isteni finom. Előmelegített sütőben 200 fokon aranyszínűre süssük meg.
Kis étkűeknek tökéletes főétel,viszont köretként is igencsak étvágygerjesztő. Egy tálka almás céklasalátával az egekbe repít. :)
Opció:Az elmúlt alkalommal pici kockákra vágtam a szejtánt, és fűszeres , fokhagymás kókuszolajban ropogósra sütöttem . Ez került a sajt alá. Osztatlan sikert aratott.
Opció:Az elmúlt alkalommal pici kockákra vágtam a szejtánt, és fűszeres , fokhagymás kókuszolajban ropogósra sütöttem . Ez került a sajt alá. Osztatlan sikert aratott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése