2017. augusztus 4., péntek

Cukkinis palacsinta



Ez az egyike a hihetetlenül finom egytálételnek , aminek nem tudsz ellenálni. Egy gyönyörű nyári hétvégét szerintem keretbe foglal. Sőt, a meghívott vendégeid, családod megnyalják mind a tíz ujjukat.

Hozzávalók:

fehér durumliszt
rizstej (saját főzés)
só, pici szerecsendió,
kókuszolaj a tésztába (pár löttyintés)
zsenge cukkini (héjastól, reszelt)

Töltelék:
vegán “tejföl” (Hárskúti Attila-féle)
só, reszelt fokhagyma
Violife növényi füstölt sajt (reszelve)


Az összes adalékot összekevertem, a reszelt cukkinivel együtt, és a szokásos módon megsütöttem a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra. Nagyobb méretű sütőtálba rendezgettem. A sorrend: palacsinta, ”tejöl”, reszelt violife sajt, palacsinta. Egészen addig rétegeztem ameddig gyönyörű palacsintatorta tornyosult belőle. A tetejét természetesen “sajttal” borítottam. Előmelegítettem a sütőt 200 fokon kb. 20-25 percig sütöttem.
A “tejföl” mivel eléggé sűrű, kicsi rizstejjel hígítottam, és sóval, jó sok fokhagymával ízesítettem. Tálaláskor felszeleteltem, és úgy kínáltam mint a tortát. Olyan nagyon finom, amilyennek lennie kell.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések