Ez az egyike a hihetetlenül finom egytálételnek , aminek nem tudsz ellenálni. Egy gyönyörű nyári hétvégét szerintem keretbe foglal. Sőt, a meghívott vendégeid, családod megnyalják mind a tíz ujjukat.
Hozzávalók:
fehér durumliszt
rizstej (saját főzés)
só, pici szerecsendió,
kókuszolaj a tésztába (pár löttyintés)
zsenge cukkini (héjastól, reszelt)
Töltelék:
vegán “tejföl” (Hárskúti Attila-féle)
só, reszelt fokhagyma
Violife növényi füstölt sajt (reszelve)
Az összes adalékot összekevertem, a reszelt cukkinivel együtt, és a szokásos módon megsütöttem a palacsinták mindkét oldalát szép pirosra. Nagyobb méretű sütőtálba rendezgettem. A sorrend: palacsinta, ”tejöl”, reszelt violife sajt, palacsinta. Egészen addig rétegeztem ameddig gyönyörű palacsintatorta tornyosult belőle. A tetejét természetesen “sajttal” borítottam. Előmelegítettem a sütőt 200 fokon kb. 20-25 percig sütöttem.
A “tejföl” mivel eléggé sűrű, kicsi rizstejjel hígítottam, és sóval, jó sok fokhagymával ízesítettem. Tálaláskor felszeleteltem, és úgy kínáltam mint a tortát. Olyan nagyon finom, amilyennek lennie kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése