2017. augusztus 2., szerda

Őszibarackos pite délutáni teázáshoz-kávézáshoz




Időhiánnyal küzdő háziasszonyok ellenálhatatlan receptje.
Nagyon gyorsan , és minimális rutinnal összeállítható.  Meglepően magasra növő gyümölcsötorta. Alapként számtalan sütemény variációra ad lehetőséget. Pl:Két lap közé töltőkrémet kenni, csokival bevonni , muffint készíteni. stb.

A tésztához valók:

30 dkg tönkölyliszt fehér
1 kk. Szódabikarbóna
1 cs. sütőpor
1 tk. vanília kivonat
1 citrom reszelt héja , és leve
3-4 ek. nádcukor / agavé szirup, vagy kedved szerinti édesítő/
8 dkg olvasztott növényi vaj
kb. 2.5-3 dl rizstej

Az összes hozzávalót robotgéppel pillanatok alatt kikeverem.Tortaformába öntöttem a tésztát, és a tetejét bőségesen megpakoltam finom érett barackkal. /Az ínyenceknek opcionális változat amikor bátran megszórom fahéjas nádcukorral./180 fokon sütöttem 25-30 perc elegendő volt, hogy hihetetlenül finom, laza szerkezetű lágy tortát kapjak.
Készítettem már ribizlivel, szederrel, de bármilyen bogyós gyümölccsel szuperfinom akár szezonális , akár mélyhűtött.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, ha nincs sok kedved , időd sokat vacakolni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések