A legfinomabb kenyérrevalók egyike. Most érdemes elkészíteni a zamatos augusztusi, érett paradicsom, és paprika ilyenkor utánozhatatlan. Ízvilága fergeteges, különleges kenyérrevaló .
Hozzávalók:
lecsóhoz: vöröshagyma,paradicsom, paprika,kókuszolaj,füstölt őrölt pirospaprika,
só, bors, fokhagyma,bio ételízesítő,
tökmag, (jó minőségű) pirítva, és megőrölve
A recepthez most mennyiséget nem írok.
Hagyományos módon elkészítjük a lecsót. Megdinszteljük a vöröshagymát aranysárgára.Majd hozzáadjuk a paprikát, amit felaprítottunk, ha kissé összeesett ráhalmozzuk a kockára vágott paradicsomunkat is.Fűszerezzük,sóval, borssal,füstölt paprikával .Lefedjük , időnként kavargatjuk. Én alacsony hőmérsékleten főzöm.Amikor roppanósra párolódott levesszük a tűzhelyről. Még melegen belekeverjük az őrölt, pirított tökmagot. Az egész alkotást egy merülő turmix segítségével alaposan pürésítjük.Még melegen lehet ízesíteni. Aki szereti füstölt sót is tehet bele.
A nyár igazi kiadós pástétoma, remélem a recepttel gazdagíthattam a sikerélményed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése