2017. augusztus 24., csütörtök

Retro lángos

Azt mondják, úgy nem múlhat el nyár, hogy legalább egyszer ne sütnénk jóféle házi lángost. Abban egyet értünk gondolom, hogy aki diétázik messziről kerülje el. Ha egészen kicsi méretű lángosokat sütünk, akkor azok tökéletesek krémlevesekhez betétként is. Persze a kreativitásunknak adjunk helyet. Mindenképpen érdemes rászánni magunkat és az időnket a szélén ropogós, belül puha foszlós tuti retró receptre.

Hozzávalók:

1/2 kg tönköly fehérliszt
1 tk. só
3 ek. kókuszolaj
3 dl tisztavíz /langyos/
1 tk. nádcukor
1 cs élesztő /instant/
A sütéshez kókuszolaj /forró/

Elkészítés:
A felfuttatott élesztővel laza szerkezetű tésztát keverünk. Kb.25-30 percig pihentetjük, egy letakart konyharuha alatt. Az eltelt idő után pár kanál kókuszolajjal meglocsoljuk, úgy, hogy a tészta alá is kerüljön belőle. Pár percig tovább hagyjuk kelni. Utána kisebb gömböcöket formázunk a tésztából, amit egy olajos tálcára rakosgatunk. Ismét várunk türelmesen 5-10 percet. Érdemes betartani a várakozást, mert azt tapasztaltam, hogy ezáltal lesz könnyebb, lazább szerkezetű, lyukacsos a tészta. Garantáltan nem süllyed le a serpenyőnk aljára, hogy jól beigya az olajat! A kis gömböcöket tilos nyújtani. Elegendő a kezünkkel széthúzgálni….közelítve kerek formához.🙂 Igazán nagyon forró kókuszolajban mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Ameddig pihent a tészta, elkészítettem a fokhagymás olajat. Persze aki szereti. Volt aki ketchupot kért hozzá. Ízlés dolga, én maradok a fokhagyma, és vegán tejföl, vegán sajt párosításnál. Természetesen variálható kedvünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések