2013. március 11., hétfő

Sajtos-túrós pogácsa


 Hozzávalók:
  • 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 60 dkg fehér liszt
  • 25 dkg Ráma vagy Ráma Vajasíz
  • 50 dkg túró
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 7 evőkanál tejföl + amennyi szükséges a tészta kenéséhez
  • 5 tk Himalája só
  • 20 dkg Trappista sajt
  • 20 + 5 dkg füstölt sajt
Először is az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben. A dagasztógépben összekeverem a liszteket először a sóval, majd hozzáadom az olvasztott Rámát, a túrót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan összedolgoztatom a géppel.
Ezután langyos helyen fél órát kelesztem.
Közben lereszelem a sajtokat.
Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúrólapon kinyújtom kb. fél centiméteresre a tésztát, lehetőleg téglalap alakúra. Rászórom a  Trappista sajt felét, kicsit bele is nyomom a tésztába, mivel félbe kell hajtani, így nem potyog le róla a sajt. A félbehajtás után kinyújtom, most a füstölt sajttal szórom meg, belenyomkodom, félbehajtom. Újra nyújtom, Trappista sajt, hajtom, nyújtom, füstölt sajt, hajtom. (összesen négyszer hajtom és nyújtom) Az utolsó hajtogatás után már csak kb. 3 cm maga nyújtom.
Ezután tejföllel vékonyan bekenem a tésztát, kiszaggatom, megszóróm füstölt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket.
Míg a sütő előmelegszik (légkeverés 180 fok), addig állni hagyom a pogácsákat, hadd kelljenek tovább.
Gyorsan sül, mire a tetején a sajt megpirul, már kész is. A füstölt sajttól isteni az illata!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések