2013. március 15., péntek

Sajttal töltött kölesgolyó cukkini salátával

Hozzávalók
Kölesgolyó:
  • 20 dkg köles
  • 1 nagy fej hagyma
  • kevés olíva olaj
  • 15 dkg kéksajt
  • Himalája só
  • ételízesítő (Reform Vegeta vagy Naturella, ezek ízfokozó és tartósítószer mentesek)
  • 3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
Cukkini saláta:
  • 3 saláta cukkini
  • 10 szem aszalt paradicsom
  • 10 szem koktél paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 1 dl olíva olaj
  • 2 ek fehérbor ecet
  • frissen őrölt só és bors
A kölesgolyóhoz a megmosott kölest a dinsztelt hagymán kicsit átkeverem, majd két és félszeres forró vízzel fölöntöm, sózom, jön bele egy kevés ételízesítő, majd készre főzöm. Ha elkészült, félreteszem hűlni. Amikor langyosra hűlt, belekeverem a lisztet és a zsemlemorzsát. Púpos evőkanálnyi adagokat a tenyeremben ellapítok, közepére beleteszek egy kocka kéksajtot, majd gombócokat formálok belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, és gyönyörű barnára sütöm.

Közben elkészítem a salátát. 
A cukkinit vékonyan leszelem uborkagyalun. Hozzáadom az apróra szelt aszalt és friss koktél paradicsomot. 
Majd jön az öntet: az olíva olajba keverem a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, a felaprított bazsalikom leveleket és a fehérborecetet. Ezt a paradicsomos cukkinire öntöm, jó alaposan összekeverem. A sót és a borsot csak tálaláskor szórom rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések