2013. március 11., hétfő

Vargabéles


 Hozzávalók:
  • 1 csomag (8 darabos) réteslap
  • 1 kg túró
  • 1 cs vanília-gríz pudingpor (dr. Oetker)
  • 1/2 l tej
  • nyírfa- vagy nádcukor ízlés szerint
  • 10 dkg tojásmentes cérnametélt
  • reszelt citromhéj
  • csipet só 
  • tejföl
  • étolaj
A túrót alaposan összekeverem a cukorral, a csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. 
A cérnametéltet kifőzöm sós, kissé olajos vízben. Leszűröm és hozzákeverem a túróhoz.
A pudingot elkészítem a leírása szerint, és még melegen hozzáöntöm a túróhoz. Alaposan összekeverem ezt a túrós, pudingos, cérnametéltes masszát. Aki szereti, tehet hozzá mazsolát is.
A sütőtálat olajjal kikenem, majd egy doboz tejfölhöz keverek étolajat (édességekhez nem olíva olajat használok). Majd jön a rétegezés. Egy réteslap, megkenem a tejfölös olajjal, majd még egy réteslap, kenés, és így a tál aljára kerül négy réteslap egymásra. Erre ráborítom a túrós masszát, majd jön 4 réteslap egymásra az előbbiekben leírtak szerint. A tetejét is meg kell kenni a tejfölös olajjal.
Légkeveréses sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt gyönyörűen megsül.
Érdemes lenne várni vele míg legalább langyosra hűl, mert akkor szépen lehetne szelni, de erről képet sajnos nem tudok mutatni, mert addigra nálunk elfogy. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések