Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 60 dkg csiperke gomba
- 1 nagy fej hagyma
- fél-fél paprika, paradicsom
- frissen őrölt bors és kömény
- pirospaprika
- Himalája só
- 20 dkg gabonakolbász
- 10 dkg gersli
- babérlevél
- vegeta
- kevés olaj
Míg fő, elkészítem a gombapörköltet.
Egy kevés olajon jó alaposan megdinsztelem az apróra vágott hagymát, aztán jön rá a megtisztított, felaprított gomba. Sózom, borsozom, teszek rá vegetát is, valamint belekerül a fél paprika és paradicsom is. 10 percet dinsztelem, majd ráteszem a pirospaprikát, és felöntöm egy kevés vízzel, nehogy megégjen a pirospaprika. Puhára főzöm a pörköltet, igazán nem kell sok idő neki.
Ha letelt a legalább egy óra, a pörköltet hozzáöntöm a káposztához, és fél órát még főzöm őket együtt.
Arra kell figyelni, hogy a gersli sok nedvességet szív fel, nem kell sajnálni a káposzta alól a vizet. Ez másnap látszik igazán, mikor is terítékre kerül. Ugyanis igaz, hogy a székelykáposzta másnap felmelegítve még finomabb, akkorra már jól összeérnek az ízek!
Tejföllel tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése