Az olasz ételekbe nem nehéz beleszeretni, hiszen annyira finomak, illatosak,paradicsomosak. Gondolom más is van ezzel így. Habár ez a recept kissé magyarosítva készül, viszont mindenképpen előnyére válik. Gyerekeim szerint az a menü amelyik nevében tészta szerepel, az már rossz nem lehet.
Hozzávalók:
1 db kisebb nagyságú karfiol
20 dkg pirított, őröld dió
5 ek kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
7-8 dl paradicsomlé (mutti)
1 tk füstölt őrölt paprika
1 tk majoranna
1 tk oregáno
5-6 friss levél bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
só, bors,
spagetti
Elkészítés:
Első lépésben, a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt robotgép segítségével, nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Egy mélyebb serpenyőben a kókuszolajon megdinszteltem a vöröshagymát, a fokhagymát, és a ledarált karfiolt. Az összes megmaradt hozzávalókat is belekevertem, és közepes hőmérsékleten 20-30 percig tovább főztem. Alkalmanként kevertem egyet rajta. Ez idő alatt forró, sós vízben kifőztem a spagettit. (al dentére) Tálalásnál ráhalmoztam a szószt, reszelt vegán sattal szervíroztam. Bioboltokban lehet beszerezni vegán parmezánt, vagy a kedvenc violife" sajtot " .Egyébként ki lehet váltani sörélesztő pehellyel is. Mi szeretjük, nagyon finom , az íze sem hasonlít a hagyományos élesztőhöz. Abszolút nem puffaszt telis -tele van B vitaminokkal, és a lassú anyagcsere folyamatokat felgyorsítja. Egyuttal méregtelenít is. Szóval a kedvencünk lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése