![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhr-m95mtXXsnoS6A2spQYzUKp09W8hu4S6khOaULc_Ja1mIVA8IvsfVjCH2XHAYHj5O2LKJCGE6jsQi4vBBJ8TM4K7FAqkFxfpUKbRbN-mnerotU_WslSU9jISTDn4Z-2oDI55TaPM6HM/s320/smashed-potatoes-sun-dried-tomato-pesto-2.jpeg)
Elkészítése:
Alaposan megmossuk a burgonyát és egészben héjában megfőzzük. Kihűtjük, hámozni nem kell. Egy tapadás mentes tepsibe tesszük, és mindeggyiket kicsit lapítjuk, szétnyomkodjuk, egészen laposra. Összekeverünk: olívaolajat, friss aprított fokhagymát, sót, borsot, és alaposan megkenegetjük vele a megfőtt burgonyákat. Előmelegített sütőben kb: 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből a tálat, és forrón a paradicsomos, illatos pesztot rákanalazzuk a tetejére. Friss zöld salátával, bazsalikom levéllel tálaljuk. A házi készítésű pesto verhetetlen a boltival szemben, egészségesebb ízletesebb, én sokkal jobban szeretem.Mivel ebben az ételben a legmeghatározóbb az íze, egy kis plusz időt érdemes ráfordítani. Ebéd, vagy vacsora vendégeink hálásak lesznek érte, az elismerés nem marad el. Persze nem ezért készítjük!!
Hozzávalók:
2,5-3 kg sárga burgonya
Paradicsomos “rosso” pesto:
20 dk szárított paradicsom apróra vágva
40 dk darabos paradicsom (mutti)
10-15 levél friss bazsalikom
10 dk kesudió
2 ek sölélesztőpehely
5 gerezd fokhagyma
2 ek balzsamecet
só,bosr
1 dl olívaolaj
Ez a villámgyorsan, és egyszerűen elkészíthető étel mellé kínálhatsz sült, párolt,rántott, grillezett vegán finomságokat, fasírtokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése