2017. november 29., szerda

Tepsis burgonya paradicsomos "rosso" pestoval


Nagyon ízes, finom köretet ajánlok figyelmetekbe a tradícionális krumplipüré, és sültkrumpli helyett. Újragondolva. Tepsis krumpli, egy kis “csavarral”. Igazán gyors, főleg így az ünnepek előtti készülődés miatt kevesebb az időnk , és nem utolsó sorban pénztárca kímélő. A burgonya vásárlásnál a nem szétfövő fajtát válasszuk. 

Elkészítése:

Alaposan megmossuk a burgonyát és egészben héjában megfőzzük. Kihűtjük, hámozni nem kell. Egy tapadás mentes tepsibe tesszük, és mindeggyiket  kicsit lapítjuk, szétnyomkodjuk, egészen laposra. Összekeverünk: olívaolajat, friss aprított fokhagymát, sót, borsot, és alaposan megkenegetjük vele a megfőtt burgonyákat. Előmelegített sütőben kb: 20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből a tálat, és  forrón a paradicsomos, illatos pesztot rákanalazzuk a tetejére. Friss zöld salátával, bazsalikom levéllel tálaljuk. A házi készítésű pesto verhetetlen a boltival szemben, egészségesebb ízletesebb, én sokkal jobban szeretem.Mivel ebben az ételben a legmeghatározóbb az íze,  egy kis plusz időt érdemes  ráfordítani. Ebéd, vagy vacsora vendégeink hálásak lesznek érte, az elismerés nem marad el. Persze nem ezért készítjük!!

Hozzávalók:

2,5-3 kg sárga burgonya
   
Paradicsomos “rosso” pesto:

20 dk szárított paradicsom apróra vágva
40 dk darabos paradicsom (mutti)
10-15 levél friss bazsalikom
10 dk kesudió
2 ek sölélesztőpehely
5 gerezd fokhagyma 
2 ek balzsamecet
só,bosr
1 dl olívaolaj

Ez a villámgyorsan, és egyszerűen elkészíthető étel mellé kínálhatsz sült, párolt,rántott, grillezett vegán finomságokat, fasírtokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések