2017. november 16., csütörtök

Fehérbab pástétom pestoval



Adventi hangulatra inspirációnak szántam, a zord hideg, fagyos napokra.  Szerintem tökéletes téli pástétom.  A ráérősebb háziasszonyok áztassák be a babot, az elfoglaltabbak vegyék meg az aprószemű, előfőzött fehérbab konzervet. Ennek a receptnek a kulcsa az egyszerűség. Viszont a friss, jó minőségű alapanyagok hozzák meg az ellenálhatatlan ízeket, a jó étvágyhoz.

Hozzávaló:

500g  főtt fehérbab (cannellini)
5 ek. extra szűz olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
1/2 kk. kakukkfű (friss, vagy szárított)
1/2 kk. rozmaring (friss, vagy szárított)
2 ek. fehér balzsamecet
só, bors

 Genovai pesto: (Persze kis csalással, mert a parmezánt élesztőpehellyel helyettesítettem.)

2 csésze bazsalikom friss
1/2 csésze fenyőmag vagy kesudió pirított (de válassza mindenki a saját kedvencét)
1/4 csésze extra szűz olívaolaj 
1/2 citrom leve
1-2 gerezd fokhagyma (zúzva, aprítva)
só-bors
1/4 csésze élesztőpehely

Elkészítése:

Roppant egyszerű, a babos hozzávalókat robotgépben összeturmixoljuk krémesre.  Egy kóstolás után ki-ki saját szája íze szerint fűszerezheti a  továbbiakban. Amennyiben túl masszív az anyag egy kis olívaolajjal segíthetünk a helyzeten. 
A pestonál ugyan így, klasszikusan  járunk el. Külön-külön üvegedénybe helyezve, a hűtőben egy hétig is eláll….(hat , ha addig el nem fogy.) Opcionálisan egy kis friss chili még dob a mutatványunkon. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Legújabb finomság

Almás pite

Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt – kamut liszttel a legfinomabb 12 dkg nádcukor 25 dkg vaj vagy Ráma vajas íz 4 evőkanál t...

Népszerű bejegyzések